Tarieven

Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar.

Wij sturen de rekening rechtstreeks naar je zorgverkeraar en ontvangen, afhankelijk van het contract een percentage van het wettelijk vastgestelde NZA tarief.

Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ
Met een verwijsbrief van je arts heb je recht op GBGGZ en SGGZ. Per verzekeraar en polis verschilt de vergoeding. Informeer hierover bij je verzekeraar.
We gaan uit van de door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) vastgestelde tarieven. De prestaties worden na afsluiting of na 12 maanden afgesloten en gefactureerd.

Geen verzekerde geneeskundige ggz
De volgende interventies zijn wettelijk uitgesloten van de basisverzekering:

  • Hulp bij problemen met werk, zoals overspanning en burnout.
  • Hulp bij relatieproblematiek.
  • De behandeling van aanpassingsstoornissen, bijvoorbeeld na echtscheiding, bij rouw, verlies van werk.

Uitgebreide informatie over onverzekerde zorg vind je op de website van de NZA.

Particuliere zorg
Particuliere zorg is de zorg die je zelf wilt, zonder dat er een verwijzing, indicatie of vergoeding is gegeven. Bijvoorbeeld omdat je geen DSM-V notering wilt, er geen notering  is of omdat je hulp wilt welke niet vergoed wordt. Of omdat je buiten alle dossiers van andere instanties wilt blijven. Ook als achteraf blijkt dat er niet is voldaan aan eisen voor vergoede zorg,  valt dit in particuliere zorg. De formele term die wij hiervoor moeten gebruiken van de overheid is OVP (overig product niet basispakket zorg).

Het NZA-tarief particuliere OVP zorg is  €109,76 euro per 45 minuten directe tijd. Bij particuliere zorg wordt je eigen risico binnen je zorgverzekering niet aangesproken.

Vrijblijvende afspraak
Als je vrijblijvend wil overleggen of kennismaken met een collega binnen de praktijk, kan je een afspraak maken via ons contactformulier. Deze vorm van hulp is zonder indicatie en zonder verwijsbrief en valt daarmee onder het overig product niet basispakket zorg (OVP).

No Show
Bij een no show of afmelding binnen 24 uur, wordt €40 euro in rekening gebracht.

Schriftelijke informatieverstrekking
Het NZA-tarief voor het opvragen van informatie bedraagt €86,57.

BTW
Bovenstaande tarieven gelden voor medische verrichtingen in het kader van de individuele gezondheidszorg. Deze zijn vrijgesteld van BTW.
Voor opdrachten, scholing, supervisie, lezingen of onderzoek in het kader van vragen van derden (scholen, rechtbank e.d.) of overige BTW belaste opdrachten, gelden dezelfde tarieven plus 21% BTW.