Therapiehonden

Mogen wij ons even voorstellen?
Wij zijn de 3 musketiers binnen Trampolien! en worden geregeld ingezet als ondersteuning of zelfs soms als onderdeel van je behandeling.

Ik ben Lima een raszuivere spaansewaterhond vanuit de Spaanse bloedlijn. Ik doe mijn afkomst wat dat betreft ook wel eer aan. Ik ben een echte Spanjaard. Ik ben een zeeeeer gevoelig hondje en kruip het liefste in je op het moment dat je het moeilijk hebt. Ik ben in het begin wat banger en kan dan bij onze eerste begroeting ook blaffen……echter mijn staartje kwispelt ook dan voortdurend en op volle toeren. Alleen heb ik wat last van drempelvrees. Meestal duurt dit echter maar 1 minuutje en als je laat zien dat je voorzichtig en betrouwbaar bent zal ik al snel mijn hoofd op je schoot leggen. Naast mijn lieve karakter ben ik ook echt een werkhond. Ik wil graag werken voor mijn baasje en ben de hele dag dus bezig mijn baas te pleasen. Soms weet ik zelf ook niet meer hoe ik dit het beste moet doen. Maar in de praktijk betekend dit dat ik altijd bij je in de buurt wil zijn en je overal volg. Ow ja en slim ben ik heeeeeeeeel slim, ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en doe daar echt enorm mijn best voor.

Ik ben Skippy ik ben een over enthousiaste kooiker van inmiddels een jaar of 7. Mijn enthousiasme zit hem vooral in het begin. Ik vind het namelijk reuze interessant om nieuwe mensen te begroeten en ruiken. Met momenten ben ik dan zo enthousiast dat ik begin te lachen……een minpuntje heeft mijn enthousiasme ook weleens dan ga ik namelijk springen en ja dat vind niet iedereen fijn. Het beste kun je dus even omlaag komen als je me begroet dan is het risico minder dat ik spring. Ik ben in het begin dolenthousiast maar zoek daarna al vrij snel weer mijn vaste eigen plekje op. Vanuit hier hou ik dan alles in de gaten. Als ik echt nodig ben zal ik er voor je zijn, maar ik ben niet een hondje wat dichtbij je zit. Ik vind mijn eigen ruimte en mandje ook heel erg belangrijk.

Ik ben de vernieuwing in 2018. Mijn naam is Salla en net als mijn beste maatje Lima ben ik een spaanse waterhond. Echter ben ik gefokt vanuit de Finse lijn waardoor mijn karakter wezenlijk anders is dan dat van Lima. Ik ben oprecht een coole kikker en niet snel onder de indruk. Ik ben graag bij mensen, maar moet in het contact nog wel het een en ander leren. Ik vind spelen het allerbelangrijkste wat er is in het leven en vermaak mij dan ook meer dan prima met de meeste speeltjes. Ik ben een jonge maar wel zelfstandige hond met een enorme dosis humor waardoor het niet snel saai met me zal zijn. Ik maak je graag aan het lachen. Ow ja, ik heb soms de gekke gewoonte op hoge dingen te willen zitten/staan, maar ja zo zijn wij opgevoed in Finland he op het hoogste stuk van de vissersboot gaan we staan. Ik zie van alles de lol in en probeer soms dan ook uit hoe ver ik kan gaan met mijn lolletjes. Ik heb het nodig dat je duidelijk tegen me bent en je grens aangeeft maar me wel gewoon de vrolijke noot laat zijn die ik ben.